Friday, February 26, 2010

PRIESTS AND BOYS IN EUROPE

Onverheugend nieuws:

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2010/02/dutch_don_bosco_priests_accuse.php

Citaat:
"A former member told the NRC that many priests had their favourite boys and had relationships with them."


Juist ja.
Ik kan mij bijzonder goed herinneren dat priestelijke kinderverkrachting jaren terug werd afgeschreven als louter een Amerikaans probleem. Ja ja, die vieze Amerikanen, weet je wel, die jenks kunnen gewoon niet zo rechtvaardig als de Europeanen zijn, het benne maar vuillakken, zoiets kan NOOIT in het beschaafde Europa gebeuren.
Puur Amerikaans. Wat verwacht je ook anders van dat volkje.

Met klem: NOOIT IN EUROPA.


Dus wel.

Blijken die o zo beschaafde Europeanen maar weer eens schijnheilige pissanten te zijn.

---------------------------------------------------------------------------------------


A MALE PRESERVE

So far, the Irish Church, the German Church, the Belgian Church, and the Italian Church have had their priests exposed as paedophiles and rapists.

Now also the Dutch.

And yet many in Europe still insist that abusive priests are purely an American phenomenon.
Nice folks, those Euries. Veritable examples to us all.


According to the Telegraaf newspaper:

"Paters in een Rooms-Katholiek internaat in 's Heerenberg hebben in de jaren zestig en zeventig kinderen misbruikt, Dit blijkt uit een onderzoek van de Wereld omroep en NRC Handelsblad."
[Translation: Padres in a Roman-Catholic boarding school in 's Heerenberg during the sixties and zeventies (sexually) abused children. This was shown in an investigation by World Broadcasting (- a radio station) and the NRC Handelsblad (- a newspaper).]

"Volgens de beheerder van een boerderij bij het internaat was het seksueel misbruik door de paters van de Salesiaanse orde bekend binnen de orde en werd het ook door de leiding besproken."
[Translation: According to the exploitant of a farm at the boarding school, the sexual abuse by the padres of the Salesian order was known within the brotherhood, and was also discussed by the leaders (of the order).]


Source:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6149760/___Paters_misbruikten_kinderen___.html?p=28,1
And:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6149760/___paters_misbruikten_kinderen___.html?p=15,1


"De hoogste baas van de Salesianen in Nederland in de jaren zeventig was Ad Luyn, nu bisschop van Rotterdam. De Wereldomroep heeft hem om een reactie gevraagd, maar hij wilde niet reageren."
[Translation: The highest authority of the Salesians in the Netherlands in the seventies was Ad Luyn, now bishop of Rotterdam. The Worldbroadcast asked him for a reaction, but he did not wish to comment.]


THIRTY YEARS OF SILENCE

I can understand the churchman's bashfulness. Everything he says may be held against him. It is, perhaps, best to claim ignorance.
Even in the priesthood, they grasp that.
Innocence, as is well known, is bliss.
And silence is golden.

1 comment:

Adrie said...

Uit de Volkskrant:

AMSTERDAM - Steeds meer rooms-katholieke internaten in Nederland worden beticht van betrokkenheid bij praktijken van seksueel misbruik van oud-leerlingen door priesters. Bij de Volkskrant hebben zich maandag zeker tien mensen gemeld met ervaringen van verkrachting of aanranding op verschillende katholieke internaten en kostscholen in de vorige eeuw. ‘De beerput kan nog lang niet dicht’, schrijft één van hen in de aanhef.

Na het Don Rua-klooster van de salesianen in ’s-Heerenberg, het kleinseminarie van de franciscanen in Katwijk, het internaat van de priesters van het Heilig Hart in Bergen op Zoom en het kleinseminarie van de scheutisten in Vught worden nu onder meer ook genoemd: het internaat De Ruwenberg in Sint Michielsgestel, Huize Sint Joseph in Heer (Maastricht),, het kleinseminarie van de Montfortanen in Voorschoten, het internaat van de franciscanen in Venray, het kleinseminarie Christus Koning van de paters van het Heilig Hart in Helmond en seminarie Beekvliet in Sint Michielsgestel.

Bron:
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1354452.ece/Misbruik_in_r.k._kerk_steeds_meer_meldingen

Maar gut, ut benne toch allemaal buutelanders, niet?

Search This Blog

MENTAL THUMBS

Several years ago I had a coworker down the peninsula who would leave work related voicemails on people's answering machines all weekend...