At the back of the hill

Warning: If you stay here long enough you will gain weight! Grazing here strongly suggests that you are either omnivorous, or a glutton. And you might like cheese-doodles.
BTW: I'm presently searching for another person who likes cheese-doodles.
Please form a caseophilic line to the right. Thank you.

Thursday, September 21, 2006

CHAVEZ HEEFT GELIJK

Leuk artiekeltje in het Algemeen Dagblad: http://www.ad.nl/buitenland/article645819.ece

Volgens de heer Chavez "zou het hoofdkantoor van de VN uit de Verenigde Staten moeten verdwijnen".


Een voortreffelijk idee!


U kunt toch wel raden waarom ik dat vind?


Laat die lui maar elders hun gezeur voortzetten. Ik stel voor in een van die landen waar men denkt het centrum van beschaving te zijn - China, India, Iran, of Nederland.

Dan is iedereen wel tevreden - wij zijn van dat gedonder af, en de wereld kan ongestoord doorgaan met hun gejeng.


Dat VN diplomaten ons met regelmaat publiekelijk uitkafferen is niet verrassend, en dat is ook wel hun taak. Laat ze zich dan ook als gasten gedragen die op andere gronden niets te verwijten blijft..... dus niet rondhoeren, zich misdragen, willekeurig als gekken tekeer gaan, en onder couveur van diplomatieke immuunheid misdaad begaan.

Ik geef toe dat ik zuur ben - aan de VN zie ik nauwelijks baat meer.

Het blijft een stelletje gangster-regime prullen met grote bekken die op koste van de belasting betaler hier mooi de hoge poeha uithangen.
Dat men dan omwille derde-werelds solidariteit niets doet om Darfur, om Zimbabwe, om Somalia, om de kastenlozen in India, om mensenrechtschending in menig prutsland - maar daarentegen de VS (en een ander land - jeweetwelwie) om de haverklap als verantwoordelijk voor al het euvel der aarde bestempeld.....


Een willekeurig ander land mag best wel gastheer wezen. Het zal hun een flinke duit kosten. En laat hun dan maar alle rommel slikken.


Zou de VS uit de VN moeten stappen?


Mijnsinziens scheelt het ons weinig. Men zal toch met ons moeten onderhandelen, en men zal zeker ons om fondsen vragen. Edoch, wat wij wel in VN verband doen geeft niet ons maar 'de internationale gemeenschap' prestige, wat wij niet in VN verband doen.... geeft ook niet ons maar 'de internationale gemeenschap' prestige.


En stel nu dat er ergens weer een oorlog plaatsvind......

Is het niet hoogtijd dat Europa er wat aan doet? Daargelaten dat ze normalitair daar maar net doen alsof er niets aand de hand is en er geen stront aan hun fikkes kleeft.

Balkan een en twee zouden, zonder inmenging van de VS, nog grotere slachtpartijen zijn geweest dan ze al waren. Niet dat dat goed zou zijn geweest, maar die inmenging heeft ons echt geen lof gebracht. Ware wij instede afzijdig geweest, dan zou de hele wereld hebben geweten wat een stel hypokriete nietsnutten de Europeanen zijn. Eerlijk gezegd zou dat mij goed uitkomen.Echt, laat Amerika zich maar niet in andermans oorlogen mengen, en zich niet met andermans natuurrampen bemoeien.
Als ergens de boel in puin is, triest, maar het kan mij geen klap schelen.
Ja, ik begrijp wel dat zo'n opvatting asociaal is, ook wel kinderachtig, onrealistisch, onhumanistisch, en typisch Amerikaans.
Dat ook kan me niet schelen.
En ik weet wel dat het onze eigen schuld is dat de rest van de wereld de pest aan ons heeft.
Maar ge raad het wel..... ook dat kan mij allang niets meer schelen.

Kijk, de populariteits contest hebben we al verloren, allang verloren. Het heeft dus geen punt om nog te competeren.

Zeven jaar terug dacht ik er echt heel anders over.


Maar hoe zit het met Irak, Iran, en andere testiculaire zaken?

Wat Irak betreft, een stomme zet van ons. Niet alleen omdat die oorlog geen valide basis had, maar meer omdat het zo'n geweldige gelegenheid was voor onze "bondgenoten" ons voor aap te zetten door niet mee aan die stommiteit te doen. Die kans heeft de Bush regering hun stomblind geschonken, de Duitsers en Fransen gingen met die opportuniteit vrolijk aan de haal en genieten er nog van na.

Sindsdien kunnen we om enige medewerking wel fluiten, vooral wat het midden-oosten betreft. Geen mens in Europa die zich aantrekt wat de VS over Irak of Iran zegt, of het zou slechts om te spotten wezen.
Dus moeten we maar dulden dat de Fransen en Duitsers, kalm en doordacht, op subtiele en intelligente wijze, door geduldige diplomatische onderhandelingen met hun ambstgenoten in Iran, het op den duur toch maar niet presteren de Iraniers ervan te overtuigen dat die kernwapen ontwikkeling stop gezet moet worden.
Het word een mislukking, maar een zeer beschaafde mislukking. Een monument van jamitsneemaar.

Als we over een jaar of twee Iran plat moeten bombarderen krijgen we waarschijnlijk van de Europeanen te horen dat we te ongeduldig en ongenuanceerd waren, werkelijk, onderhandelingen waren bijna geslaagd, heus waar, maar wat wil je, die barbaarsche Amerikaansche cowboy mentaliteit.......

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Newer›  ‹Older