Tuesday, November 21, 2006

EEN LEUGEN VAN JEWELSTE

Beste luitjes,

Daarnet iets verbazends gelezen.

Citaat: "De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft geen overtuigend bewijs gevonden dat Iran kernwapens ontwikkelt. Dat meldde het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker dinsdag uit een geheim CIA-rapport."

Bron: http://www.ad.nl/buitenland/article829510.ece


Als de CIA het zegt, is het zeker een leugen van jewelste.

Het barst er daar waarschijnlijk van de kernwapens.


Laten we ook maar aannemen dat de VS echt niet van plan is zich in weer zo'n klote-conflict te wikkelen - dit is duidelijk 'kop in het zand, laat de rest van de wereld zich er maar mee bemoeien, plausible deniability'.

Mooi zo.


Overzeesche inmenging kost ons te veel, en brengt niets goeds terug; die Tsunami hulp is al door corruptie verslonden, hulp aan de Pakibeving slachtoffers is merendeels ook in privaat koffers verdwenen, en geld aan de VN is louter grootschalige verkwisting - in Indonesia, Pakistan, en de UN is onze reputatie meer sjit dan het 'n jaartje terug al was, dus die poensmijterij was de moeite niet waard.

Dat het wel zo zou zijn hadden we al na de Marshall Plan geleerd kunnen hebben, maar ja, we benne stomme optimisten.


Daar Iran al bewezen heeft dat het A) raketten heeft die Europa kunnen bereiken, en B) niet te schromen voor total war (zoals bijvoorbeeld toen ze de Bassiedj tegen Iraq gebruikten, en chemische wapens nabij Basra), komt ulieden in Europa een zeer interessante tijd tegemoet. Ik zal beniewd toekijken hoe het u gaat over de komende vijf jaar (waarom niet tien of vijftien jaar? Ach kom, zoveel tijd resteert er waarschijnlijk niet meer).

Beniewd, maar afzijdig.


Good luck, boys.



-----B.O.T.H.


PS. Voor hen die Perzisch willen leren voor het te laat is kan ik wel behulpzaam wezen. Ben weliswaar veel vergeten, maar dat laat toch stukken meer over dan menig ander.
Tutorial inquiries welcome.

No comments:

Search This Blog

WELL, HOW DID I GET HERE?

There is an air of distraction to the streets in C'town nowadays. People seem lost in thought, absent minded, somewhat out of it. And mo...